House for Two Artists London

House for Two Artists London

This project for two artists and their young family, involves the extension and refurbishment of an Edwardian house in West London. 

2011–2012
Client: Private
Project Status: Completed

Our brief was to create a family living space at the ground floor that allowed views and light to penetrate through the depth of the house.

The living areas downstairs are opened up towards the rear into an expanded kitchen dining room. A top-lit library space helps to connect the front rooms of the house through the existing French windows, into the new side extension. Colour and materiality are important to the interior. Crisp, oak furniture and smooth bright colours, meet existing stained or painted brickwork alongside bare, white and tiled walls. A polished concrete floor contributes to the durable but refined aesthetic.

Upstairs, a new double bed-shelf with integrated storage and steel ladder makes the most of a small bedroom for a child, increasing its volume by opening up into the roof space.

Structural Engineer

Constructure

Photographer

Angus Leadley-Brown

Gort Scott
The Print House
18 Ashwin Street
London E8 3DL
map

T +44 (0)20 7254 6294
info@gortscott.com

Please submit your CV and samples of your work to joinus@gortscott.com

close window x